Bästa kreatinet

Vi får ofta frågor om vilket det bästa kreatinet är just nu (2015). Och nu tänkte vi det var dags att göra en bloggpost.

Kreatin är världens mest använda kosttillskott och det beror på flera saker. Dels så är kreatin riktigt billigt. Idag hittar du kreatin-produkter som kostar ungefär 1kr per portion, något en fattig student t.o.m har råd med. Och den andra stora faktorn till varför det är så populärt är effekterna. Nu är det många som tror de största effekterna ligger i placebo när man talar om kosttillskott, men så är inte fallet gällande kreatin. Kreatin har bevisade effekter och används av de flesta elitidrottare regelbundet… I och med att detta tillskott är så populärt finns det ganska naturligt många produkter att välja mellan, där man gjort sin egna unika cocktail av kreatin.

 

 

Så vilket är det bästa kreatinet?

Jag rekommenderar nästan alltid alla att börja med kreatin monohydrat. Detta är den billigaste varianten av kreatin och binder mer vätska till dina muskler (därav en temporär viktökning) denna typ av kreatin ökar både din prestationsförmåga och återhämtning. Bättre än så blir det inte, right? Och nu till den det stora frågetecknet ”?”. Vilket kreatin monohydrat ska jag köpa?

Min rekommendation på kreatin monohydrat är storsäljaren ”Core Creatine (500g)”. I dagsläget kostar en påse 99kr vilket ger dig ungefär 100 portioner. Kreatin monohydrat ska du ta även på vilodagar (~5gram) och helst i samband med snabba kolhydrater (juice, gainer osv) för bästa upptagning. Om du vill ha fler valmöjligheter så har Pro Nutrition skapat ett grymt kreatin monohydrat vid namn ”Creatine Creapure (500g)” som är aningen dyrare (189kr) men är perfekt för dig som har problem med finnar då denna produkt är väldigt rent framställd och ska inte ge några besvär.

Kreatin gör dig starkare

Om jag inte vill testa monohydrat då?

Om du känner att kreatin monohydrat inte gav något resultat (vissa är non-responders) så kan du testa en komplex kreatin-blanding, gjord på flera olika kreatin-molekyler. Dessa kreatin-produkter är i regel dyrare än monohydrat men fortfarande prisvärt då du får en grym effekt. Dessutom brukar dessa produkter vara smaksatta som gör det godare och lättare för dig att dricka dom. Här rekommenderar jag ”Core Creatine Pro (340g)” som är ”kusin” med ”Core Creatine (500g)”. Denna produkt kommer med en god smak av lemonad och innehåller bl.a. kreatin- malat och nitrat som båda kommer ha tydliga effekter på din träning.

Summering: Nu hoppas jag på att du fått frågan besvarad om vilket det bästa kreatinet är 2015 är och gjort det lättare för dig att välja lätt. Skicka gärna in ett mail till oss om du prövar någon av överstående kreatiner och berätta om din upplevelse. Kör hårt nu!