Den som idrottar mycket och som kanske vill bygga upp mer muskelmassa på ett effektivt vis bör se närmre på kosttillskott som kan ge skjuts i rätt riktning. Det här är förstås enklare sagt än gjort för det finns en hel del preparat på marknaden som i teorin ser bra ut men som i praktiken inte gör mycket till eller från. När man talar om kreatin monohydrat så handlar det dock om ett ämne som faktiskt fungerar. Det här är samma sak som kreatin och det är ett ämne som består av aminosyrorna arginin, glycin och metionin. Det som händer när man tillför kroppen detta ämne är att man får mer energi och bättre tryck i musklerna på grund att de binder mer vatten. Man kan även se att återhämtningen går snabbare, och det är förstås en fördel för den som sportar seriöst.

Mer muskler med kreatin monohydrat

Det är alltså så att man kan få mer muskler med hjälp av kreatin monohydrat helt enkelt för att det här ämnet leder till mer energi och tryck i träningen. Det är alltså inte så att man får muskler automatiskt utan att träna. Kreatinet kommer att stimulera cellerna i kroppen på ett sätt som leder till en högre frekvens av nybildande av muskelceller, men det är klart att du måste träna för att det här ska inträffa. Om du tar en dryck med kreatin monohydrat eller ett piller innan träning så kan du alltså påverka resultaten och känslan som du har av ansträngningen.

Kan alla använda detta tillskott?

Nej, alla kan inte använda kosttillskott med kreatin och det beror på att det här ämnet inte är tillräckligt testat vad gäller påverkan på gravida, ammande och sjuka människor. Det är även känt att kreatinet i för höga doser kan leda till hälsoproblem som rör hjärta, lever och njurar så om man redan har hjärt-, lever- eller njursjukdom så ska man låta bli den här typen av tillskott. Är man sjuk på något vis så bör man alltid rådgöra med en läkare omkring kreatintillskott för att säkra sig om att det här kommer att gå bra.

Kan man få kreatinet naturligt?

Visst finns det kreatin monohydrat i vanlig mat men betänk att du måste äta ett kilo kött för att få i dig 5 g kreatin så inser du att det blir bra mycket billigare och bättre för magen att ta tillskott som ger en bättre effekt och den dos som du behöver. Var dock noga med att aldrig överdriva ditt intag av kreatinpreparat för man måste ta rätt dos för att inte utsätta kroppen för fara. Det är heller inte så att effekten blir bättre om man tar mer så håll dig till det som rekommenderas och följ alltid instruktioner noga. En annan sak att betänka är att preparat som man köper från utlandet ibland innehåller ämnen som inte är tillåtna i Sverige och det finns en god anledning till detta. Om du vill undvika problem med din hälsa och med situationer som ett dopingtest så ska du köpa svenska kosttillskott som du kan lita på. Svenskt Kosttillskott har ett brett sortiment av svensktillverkat kreatin monohydrat som vi varmt kan rekommendera.